diumenge, 26 de desembre del 2010

Recomanacions literàries al blog

Quina bona idea anar escrivint cada setmana la referència d'uns títols per recomanar als companys. El que anem llegint a vegades queda en l'oblit i aquí tenim aquesta eina per  poder compartir  lectures. No tant sols podem despertar la curiositat en l'altre sinó també donar pistes dels nostres gustos. Podríem dir allò de: "diguem  què llegeixes i et diré qui ets"... bé, crec que no tot és tan radical, però si que ens pot deixar entreveure o potser imaginar una miqueta sobre com som.

Font: http://www.gettyimages.es/detail/84439705/Stone










Aquesta setmana em toca a mi escriure les recomanacions, ja haurem donat la volta completa de tots els components del grup, pot estar bé que no deixem d'escriure i opinar sobre el que llegim. Quan llegeixi un llibre que m'emocioni l'aniré compartint en aquest bloc!

Sobre la publicació del Ramon que parlava sobre el Servei automàtic de recomanació personalitzada (SARP), he trobat una web que fa un servei semblant al que parlàvem. Aquí no és tant automàtic com si anéssim a la biblioteca i del catàleg o "el meu compte" ja ens sortissin les novetats de llibres que ens podrien agradar pel nostre perfil de lector.
Aquesta web és: http://www.librofilia.com/. Primer t'has de registrar i votar una sèrie de llibres, sobre aquestes preferències el sistema analitzarà els resultats i et permetrà deixar opinions, et recomanarà llibres semblants i persones amb gustos similars. Vaig a provar si encerta o no...

Salut!

2 comentaris:

  1. És molt interessant aquesta pàgina... val la pena! Aquesta web m'ha fet pensar en un programa molt interessant que fan a la dos, és diu Pàgina 2, parlen de llibres, entrevisten a autors importants, etc.. Sobre tot lo que més m'agrada d'aquest progama és que fan que la lectura sigui molt propera i atractiva a l'espectador no són com alguns programes de llibres on veus a uns quants intel.lectuals parlant de llibres de forma monótona i aburrida.... (Generalment aquest tipus de programes els fan cap a mitja nit... i sabeu que passa generalment?? Doncs que t'acabes dormint... i no t'enteres de res... us ho prometo!!) En canvi aquest programa és apassionant, actual, proper... Us deixo l'enllaç http://www.rtve.es/television/pagina2/
    Gaudiu del programa

    Salutacions!

    ResponElimina
  2. Estic d'acord en que ha estat una bona idea compartir les nostres lectures.
    Tal com dius, Ana (també ho vam parlar amb el Ramon), fer recomanacions de llibres i alguna reflexió de tant en tant (sense la pressió de que ens estan avaluant) seria una bona manera de mantenir el bloc.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.